23. května 2013

One Week Girlfriend


Autor: Monica Murphy


Knižní série: Drew + Fable
Díl: 1.
Žánr: New Adult, Abuse, Erotica, College, Contemporary
Datum vydání v USA: 10. března 2013
Nakladatelství: vyšlo formou e-booku
Počet stran: 155
Datum vydání u nás: Nevyšlo

Dočasně. Tohle jediné slovo vysvětluje můj život posledních pár let. Pracuji v dočasném zaměstnání, dokud nebudu schopná odejít. Jsem dočasná matka mého malého brášky, protože naše matka se nezajímá ani o jednoho z nás. A jsem také dočasnou holkou, kterou všichni kluci chtějí, protože jim to dám tak lehce. Teda podle klepů.

Ale teď jsem dočasná přítelkyně Drewa  Callahana. Legenda vysokoškolského fotbalového týmu a celkově zlatého chlapce. Je krásný, milý – a skrývá mnohem více tajemství než já. Přivedl mě do svého falešného života, kde to vypadá, že mě všichni nenávidí. A vypadá to, že všichni od něho něco chtějí. Ale jednou věc, kterou on asi chce…

Jsem já

Už ani nevím, čemu mám věřit. Vše co vím je,  že mě Drew potřebuje. A já tady chci být pro něho.

Navždycky. 
I když je Fable ještě velice mladá a většina lidí v jejím věku ještě studují na vysokých školách, tak ona už má mnohé za sebou. Musí se starat o svého malého bratříčka, protože její matka se raději opíjí v barech se svým přítelem, než aby zabezpečila rodinu a starala se o své děti. Proto Fable přebírá žezlo hlavy rodiny na sebe. Chodí do práce, s kterou není až tak spokojená a její pověst mezi studenty místní vysoké školy taky není zrovna moc pozitivní. Každý přece ví, jak je jednoduché Fable dostat. A to se jí stane osudové.  Díky téhle pověsti si ji totiž vyhlídne Drew Callahan a nabídne ji neskutečné peníze za to, že se na týden stane jeho přítelkyní.

Stejně tak jako Fable si i Drew prošel mnohým, můžu dokonce říct i že mnohem horším než Fable. Drew se má vrátit na týden domů, ke svému otci a své nevlastní matce. Nechce se tam ale vrátit sám. A proto udělá něco, co by za normálních okolností nikdy neudělal. Nabídne Fable vskutku vysoký honorář, za to, že bude jeho přítelkyní. Fable tuhle nabídku příjme a spolu se vydají do jeho domu. Fable ale rozhodně netušila, že to co ji čeká, bude až takhle špatné. Tím, čím si oba projdou za jeden jediný víkend, by vyždímalo i ty nejsilnější lidi. Drew má ale neskutečné štěstí, že má na své straně Fable s kterou si v průběhu návštěvy vybuduje vztah, jako s nikým jiným předtím.

One Week Girlfriend mně padla do oka díky své překrásné obálce a výstižnému názvu. Po přečtení anotace jsem měla pocit, jako kdyby tahle kniha měla být podobná mému velice oblíbenému filmu Pretty Woman. A proto jsem si ji bez váhání sehnala a pustila se do ní. Inu, musím říct, že jsem nebyla zklamaná ani trošičku.

Fable je neskutečně silná postava a myslím, že by bylo divné ji neobdivovat. Tím, jak se dokázala starat o svého malého bratříčka a přitom vydělávat pro celou svoji rodinu mně přirostla k srdci. Ale to neúžasnější na ní bylo to, jak dokázala stát u Drewa v tom nejhorším a vyslechnout si jeho příběh, který mu změnil celý život.  Tohle vše mně donutilo fandit Fable od začátku do konce, aby se ji ěli jenom dobré věci a aby jí to s Drewem klaplo.

Drew byl hotové zlatíčko. Fakt neskutečný chlap, který se už roky pere s mnohými tajemstvími, tak tvrdými, že ho to určitým způsobem poznamenalo. A tím, čím si prochází během průběhu knihy je ještě horší. Jsem velice ráda, že měl u sebe zrovna Fable, protože málokterá dívka, by dokázala strpět a pomoct tomuhle chlapcovi, tak jak Fable.

Fable a Drew nejsou jediné zajímavé postavy v téhle knize. Rozhodně se tu setkáváme s mnohými postavami, které hodně motají s dějem a také nás seznámí lépe s našimi hrdiny. Dvě nejzajímavější pro mě byli rozhodně Matka Drewa a bratr Fable.

Vztah mezi hlavními aktéry byl rozhodně lepší, než v mnoha jiných knihách, ať už mluvíme o young adult, new adult nebo adult knihách. Obě postavy si prochází neustále něčím a tím pádem se jejich vztah neustále vyvíjí a oba se poznávají. K tomu mají svoje malé heslo, které stačí vyslovit a ten druhý je zachrání v případě nouze – Marshmallow. No není to zlaté?

One Week Girlfriend je velice uzoučká kniha, která je velice krásně, nenuceně napsaná a tak vám uteče klidně i za jeden večer. Na knize jsem také měla velice ráda, že se střídali pohledy mezi Fable a Drewem, takže jsme věděli, jak se v danou chvílí cítí. A nejlepší to bylo, když přišlo na tzv. ‚hot‘ scény. Monica to rozhodně bravurně napsala, když to odsekla v půlce a přesunula se k druhému a pokračovalo se. Jediná nekladná věc na knize je, že je neskutečně předvídatelná. Někteří tuší o co půjde už z anotace, někteří se to dozví po několika stránkách knihy.

I přesto, že kniha byla velice předvídatelná (jak už jsem řekla) a vy dokážete uhodnout, o co asi půjde ve velice krátké chvilce. I tak Monica stále dokázala šokovat na konci knihy něčím, co jsem neočekávala. A proto One Week Girlfriend přidávám a tím pádem si odnáší 5 hvězdiček místo plánovaných čtyř. 

6 komentářů:

  1. Vypadá to velmi zajímavě :D Pěkná recenze! :

    OdpovědětVymazat
  2. Tá kniha vypadá zaujímavo, rada by som si ju prečítala :) Pekná recenzia :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tá obálka je fakt bombová a pokiaľ to nie je také hrozné, ako Wait for you, možno by som si to aj prečítala. Len tá predvídateľnosť... to je dosť škoda, v knihách ju veľmi nemusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak mně se Wait for you moc líbilo... takže neumím posoudit. :D Pravda, ta předvídatelnost na téhle knize je fakt vělké mínus.

      Vymazat
  4. Krásna recenzia 8) Toto si rozhodne zoženiem, už som to zaregistrovala skôr, je úplne jasné, ako to bude prebiehať 8D ale znie to tak krásne romanticky 8) určite si to prečítam 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. :) Máš pravdu, je to úplně jasné, ale i tak doufám, že si to užiješ. :)

      Vymazat