12. května 2013

Posuď knihu podle obalu #2



Posuď knihu podle obalu, je meme z dílny Knížního Doupěte a jejím úkolem je zveřejnit obálku a ji následně zhodnotit. Pro tento týden jsem si vybrala:

Zakletá by Orson Scott Card



V okamžiku, kdy desetiletý Ivan narazí v hustém lese Karpat na tajemnou mýtinu, se jeho život navždy změní. Na vrcholu podstavce uprostřed mýtiny spatří ležet krásnou zakletou princeznu Katarinu, kterou hlídá tajemná nestvůra, jež ho zažene na útěk. Nyní je Ivan americký postgraduální student, který před sebou má slibnou budoucnost a je zasnoubený s ženou svých snů. Přesto stále nemůže zapomenout na ono setkání, i když se sám sebe snaží přesvědčit, že to byl pouze výplod dětské fantazie. Poté, co se vrací do rodné země, najde i tajemnou mýtinu. Tentokrát však neuteče.

Tentokrát probudí krásnou princeznu polibkem… a vstoupí do světa, který zmizel před tisícem let. Napínavý a vtipný příběh o střetu různých světů i kultur. Zakletá je originální román o lásce a osudu, jež překonají staletí… a o temné síle, která je pronásleduje celé věky.

Poprvé, když jsem se dozvěděla, že CooBoo vydá tuhle knížku, myslela jsem si, že asi nikdy nebudu mít chuť si ji přečíst. Ale když jsem ji viděla v knihkupectví... a tu obálku! Hrozně se mně líbí, jak použili texturu na celou obálku a tím pádem to dělá taký krásný podzimní odstín barev a néni tam nic, co by to rušilo, nebo nad čím bych se musela pozastavovat. Doufám, že se ke mně jednou dostane, protože i ta anotace zní skvěle! 


1 komentář:

  1. To vyzerá ako Šípková Ruženka podľa anotácie 8D To by som si prečítala 8)

    OdpovědětVymazat