15. června 2013

Nové knihy a obálky ve světě (1.6 až 15.6)

Nové knihy a obálky ve světě (1.6 až 15.6)

Přicházím k vám se svou rubrikou, kde vám vždy představím nejzajímavější knihy a obálky co se objeví/objevily ve světě za první/poslední půlku měsíce. 

Nejzajímavější obálky


Starling (Secrets of the Eternal Rose #3) by Fiona Paul ~ Goodreads
All Our Yesterdays  by Christin Terrill ~ Goodreads
Revealed (House of Night #11) by P.C. a Kristin Cast ~ Goodreads (UK)
Revealed (House of Night #11) by P.C. a Kristin Cast  ~ Goodreads (US)

Earthbound (Earthbound #1) by Aprilynne Pike ~ Goodreads
Evertrue (Everneath #3) by Brodi Ashton ~ Goodreads
The House of Hades (Heroes of Olympus #4) by Rick Riordan ~ Goodreads
Crash Into You (Pushing The Limits #3) by Katie McGarry ~ Goodreads

Infinite (Newsoul #3) by Jodi Meadows ~ Goodreads

Musím říct, že tento týden se objevila velká spousta fakt překrásných obálek. Před dvěma týdny jsem vám představila re-edici obálek série Secrets of the Eternal Rose (první díl u nás vyšel pod názvem Jed) a tento týden vám můžu představit obálku třetího dílu Starling, který vyjde příští rok.

Tato obálka All Our Yesterdays je už druhá verze obálky, co se objevila na tuto knihu. Podle mě vypadá i mnohem lépe než ta uveřejněná první. Dále se objevily obálky předposledního dílu (jedenáctého!!!) House of Night (u nás známé jako Škola noci) - Revealed. Jak UK obálka tak i US obálky vypadá velmi dobře, ale zajímalo by mě, jestli někdy tuto sérii dočtu, protože jsem skončila u druhého dílu.

Od Aprilynne Pike u nás vyšla série Křídla a autorka přichází s novou knižní sérií, která se jmenuje Eearthbound. Vypadá velice zajímavě a obálka je tak krásná! No uvidím, jestli si ji někdy přečtu a pro fanoušky její série křídla - modlím se za vás, aby vyšla i u nás. 

Série Evereath od autorky Brodi Ashton měla vždycky překrásné obálky, ale tahle obálka třetího dílu Evertrue je bezkonkurenčně ze všech nejkrásnější. Dokonce mě nutí, abych si její celou sérii koupila - to není tak nemožné, protože já žeru všechny knihy s námětem jakékoliv mytologie. 

The House of Hades je již čtvrtým pokračováním volné spin-off série k Percymu Jacksonovi a teď už známe i jeho obálku. Není krásná? Dále je zde pro mě nejvíce očekávaná kniha tohoto seznamu - Crash into You od Katie McGarry. Když jsem uviděla tuto obálku, málem jsem skákala deset metrů vysoko. A ta obálka je velice překvapená, i když si asi ne moc lidí představovalo Isaiaha zrovna takto. 

A zlatý hřeb dnešního dne přichází! Na tuto krásku mně upozornila Vendea a já jsem z ní takměř sletěla ze židle. Obálka Infinite je prostě překrásná a nutí mně říct, že obálky této série mají vzestupnou tendenci. 

Nejzajímavější knihy, co vyšly v zahraničí


Gameboard of the Gods (Age of X #1) by Richelle Mead ~ Goodreads
One (One #1) by LeighAnn Kopans ~ Goodreads
Siege and Storm (The Grisha #2) by Leigh Bardugo ~ Goodreads
The Insomnia (The Night Walkers #1) by J. R. Johannson ~ Goodreads

The Moon and More by Sarah Dessen ~ Goodreads
Elegy (Hearafter #3) by Tara Hudson ~ Goodreads
The Impossibility of Tomorrow (Incarnation #2) by Avery Williams ~ Goodreads
Tidal (Watersong #3) by Amanda Hocking  ~ Goodreads

Crushed (Pretty Little Liars #13) by Josephine Angelini ~ Goodreads
The Academy: Game On by Monica Seles a James LaRosa ~ Goodreads
PODs (PODs #1) by Michelle K. Pickett ~ Goodreads
Falling by Cat Clarke ~ Goodreads

Another Little Piece by Kate Karyus Quinn ~ Goodreads
Secrets and Lies by Kody Keplinger ~ Goodreads
Forever Too Far (Too Far #3) by Abbi Glines ~ Goodreads
One Tiny Lie (Ten Tiny Breaths) by K. A. Tucker ~ Goodreads

Faking it (Losing It #2) by Cora Carmack ~ Goodreads

Stejně jak obálek, se tento měsíc objevila spousta velice zajímavých titulů. Pro mě rozhodně tím nejočekávanějším byl Gameboards of the Gods by Richelle Mead. Mytologie? Dystopie? Richelle Mead? Dejte mně tu knihu teď hned!

Knihu One jse objevila před pár dny na goodreads a prvně mě zaujala její krásná obálka, potom velice zajímavá anotace a i kladné názory na tuto knihu. Takže se rozhodně posunula vysoko v mé poličce to-read stejně tak jak velice očekávané pokračování série od LeigAnn Kopans - Siege and Storm

Děsí vás ta obálka Insomnia stejně tak moc jako mě? Nedivím se. A hned na zlepšení nálady tu máme další knihu z dílny velice oblíbené spisovatelky zamilovaných knih - The Moon and More. Od spisovatelky Sarah Dessen jsem ještě nikdy nic nečetla, ale celkem mě zajímá, jaké její knihy asi jsou. Pochybuji ale, že se k nim někdy v blízké budoucnosti dostanu. 

Elegy je závěrečným díle trilogie Hereafter. Hereafter jsem si jednu dobu chtěla strašně moc přečíst, ale potom jsem nějak na ni zapomněla. Knihy The Impossibility of Tomorrow bychom se mohli dočkat od Cooboo, které vydalo první díl této série. Tidal je pokračování série Watersong, která dostala fakt překrásné obálky. Od této spisovatelky u nás vyšla její série o trollech (je to dobře napsané?!)

Dále tu máme již třinácté pokračování Pretty Little Liars - Crushed. Sara Sherpard má ještě v plánu napsat jedno pokračování této velice slavné série. The Academy: Game on mě zaujala jenom svým tématem. Vždy jsem si chtěla přečíst knihu plnou sportu a toto vypadá jako celkem příjemné počtení.

PODs byla jednou dobu velice zmiňovaná kniha na blozích - myslím, že dokonce už před rokem. Mně ale nikdy moc nezaujala. Falling od Cat Clarke je pro mě velice očekávanou knihou, na kterou jsem se velice těšila. Anotace i s obálkou vypadají úžasně a já se nemůžu dočkat, až si najdu čas a přečtu si ji, ale předtím mám v plánu ještě jednu jinou knihu od této autorky. 

Another Little Piece je další knihou, kterou jsem vyhlížela. Téma zní skvěle a já se na ni fakt moc těším. Secrets and Lies jsem vám představila před týdnem v posuď knihu podle obalu. Ale pro ty co to nečetli - jde o sbírku dvou povídek od Kody Keplinger. Jedna se zaměří na vedlejší postavu z The Duff a druhá na další vedlejší postavu z The Midsummer's nightmare. 

Abbi Glines je známá, ale v hodně případech ne zrovna v dobrém světle. A to je jeden z důvodů proč mě její série Too Far tak moc láká a to že tento měsíc vyšel poslední díl Forever Too Far mě navnadilo ještě víc. Další kniha, která vypadala zajímavě je pokračování Ten Tiny Breaths - One Tiny Lie, ale to co jsem slyšela o prvním díle mě celkem odradilo. A do třetice k těmto New Adultkám přidávám další a poslední. Faking It je pokračováním Losing It, která byla hodně čtená na konci minulého roku. Obálky série ve mně ale vytvářejí jakýsi odpor.
Tak které knihy vás zaujali tentokrát? Já osobně se fakt nemůžu dočkat Gameboards of the Gods, One, Another Little Piece, Falling a Secrets and Lies.

1 komentář:

  1. na lhářky se tesim :) ale v čestine...takovej dilu ale aby to nezaclo jit s kvalitou dolu :(

    OdpovědětVymazat