4. června 2013

Top Ten Tuesday #1

Top Ten Tuesday, je originálním projektem The Broke and the Bookish, jejímž cílem je každé úterý na určité téma zhotovit top ten knih/postav/čehokoliv co má společného s knihami. A protože mně se některé témata nelíbí nebo pro mě není možné abych list sestavila, tak budu témata přeskakovat/promíchávat je. Žebříček je sestavený od desátého místa po první. Dnešním tématem je:

10 nejoblíbenějších knih vůbec


10. Soulless by Gail Carriger
Soulless jsem dočetla celkem nedávno a kniha mě chytla od první stránky. I když byla napsaná opravdu složitou angličtinou a já si několikrát musela jít pro svůj super obří slovník, tak mně to ani trochu nevadilo. Spíše naopak. Alexia je výborná hrdinka a tvořila neskutečně dokonalý pár s Lordem Macconem.

9. Vampýrská Akademie a Pokrevní Pouta by Richelle Mead
Nemohla jsem vybrat pouze jednu z těchto, tak jsem je sem strčila oboje. Richelle je jedna z nejlepších spisovatelek a já ji miluji, stejně tak tyhle knihy. Proto rozhodně VA a Bloodlines tady musí být.

8. Poison Study by Maria V. Snyder
S knihama ze série Study mám celkem zvláštní vztah. Já ty knihy miluji, stejně tak Yelenu a Valeka, ale s třetím dílem měla trošku menší/větší problémy, takže jsem si dala v půlce od něho přestávku a budu se muset pokusit ho přečíst znovu po nějaké době. Protože nechci dát téhle sérii nějaké zlé hodnocení, když je naprosto skvělá.

7. Divergence by Veronica Roth
Rozhodně jedno z největších překvapení pro mě. Od Divergentu jsem skoro nic neočekávala – což většinou u dystopií nedělám. O to větší radost jsem měla, když jsem dostala jednu z nejlepších knih, co jsem kdy četla. A ten druhý díl byl ještě více zabijácký!

6. The DUFF by Kody Keplinger
Já a moje Duffina máme moc krásný vztah. Byla to moje první knížka v angličtině, ale také to byla kniha s první hlavní hrdinkou, kterou jsem si oblíbila tak, že bych dokázala říct, že je jako mnohé z nás. Kody prostě dokáže napsat hrdinky, které jsou reálné a holky jako je můžete potkat každý den na ulici.

5. Partials by Dan Wells
Partials jsem si chtěla přečíst strašně dlouho. A když jsem se k ní konečně dostala, tak jsem litovala, že jsem si to nepřečetla dříve. I když se postavy někdy zdáli starší než okolo těch 17 let, tak mně to nevadilo. Sama jsem si tento jediný problém odstranila v hlavě a věk jim trochu navíšila a už vše šlapalo, jak by mělo.

4. Shatter Me by Tehereh Mafi
Ufňukaná, ale dobrá hrdinka, která dokáže jedním dotekem zabít člověka. Ideál perfektního muže. Neskutečný záporák. Nejvtipnější vedlejší postava. Tyto čtyři krátké věty perfektně charakterizují jednu z nejlepších Dystopií. A rozhodně patří k těm nejoblíbenějším.

3. Unearthly by Cynthia Hand
Nejlepší dokončená knižní série, kterou jsem kdy četla. A to v této sérii jde o mnoha lidmi nenáviděné andílky!

2. Hostitel by Stephenie Meyer
K hostitelovi jsem si vytvořila neskutečnou citovou vazbu. Už jen díky tomu jak jsem se k té knize dostala. O to jsem radši, že Hostitel byl asi stokrát lepší jak Stmívání a na hodně dlouhou dobu to byla moje nejoblíbenější kniha.

1. The Sea of Tranquility by Katja Millay
A co se skrývá v mém žebříčku na prvním místě? Hodně dlouho jsem váhala mezi hostitelem a touto knížkou. Nakonec The Sea of Tranquility vyhrála. Sama nevím co o ní říct. Byla prostě perfektní. Nádherně napsaná, plná emocí a opravdu výborní hrdinové. I když hlavní zápletka se teď vyskytuje skoro v každé New Adultce, tak tady to Katja vzala jinak a vytvořila... to nejlepší co jsem kdy četla. 

4 komentáře:

  1. VA a BL by som strčila na začiatok, ešte by som tam rozhodne mala Rubinrot, Temné hmoty, Artemis Fowl, Gravity, TMI a TID nesmú chýbať.
    Inak chystám sa na The Sea of Tranquility, tak som zvedavá, aké to bude .D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Gravity se chystám... tak niha zní fakt hodně dobře. Z TMI i TID jsem četla pouze první díl, u TMI mně to zas tak moc nechytlo a TID bylo super, ale né něco co bych dala k sobě do topky už po prvním dílu - jako u Soulless.

      Vymazat
  2. Va a BL sú úžasné! 8P
    Nadpozemská je skvelá séria a to pritom tiež anjelikov nemusím 8D
    Divergencia je úžasná 8)
    Ja ani neviem či by som dokázala urobiť poradie, mám veľa obľúbených kníh 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám andílky moc ráda, ale ne vše je dobře spracované.

      Teď tam mám dokonce chuť dát "cena útěchy' pro další moje oblíbené... asi to budu dělat u dalších topek.

      Vymazat