1. června 2013

Třicetidenní knihobraní #1

Třicetidenní knihobraní, je projekt, který vytvořila VeEee z VeEee's Bookshelf. Jde o to, že pro následujících třicet dní (1. června až 30. června) byl vytvořen seznam patnácti různě tématicky zaměřených knih (seznam zde) a po dobu těchto třiceti dní na nás bude představit vždy jednu knihu na dané téma. 

Knihy se nesmí opakovat a vždy musí jít pouze o jednu knihu a ne celou sérii. Pokud jde o knihu ze série, musí být uvedena pouze ta kniha, s kterou to dané téma souvisí. 

Dalším pravidlem je, že knihu musíme vlastnit. Buď musíme mít její kopii a nebo ji můžeme mít ve svých čtečkách, ale nesmíme zveřejnit knihy, které nevlastníme. 


Dnešním tématem je

Kniha, kterou nedám ani za milion


vyberte jednu knihu ze svého aktuálního stavu knihovničky, kterou za nic na světě nedáte, i kdyby bylo potřeba zbavit se všech knih. Nemusí to být proto, že je vaše oblíbená, ale třeba vám jí věnoval někdo blízký, nebo je s podpisem, apod.

Na tuhle knihu mám samé krásné vzpomínky. 25. 12. 2010 jsem ráno vstala a taťka mně řekl, že půjdeme spolu do města. Tak jsme spolu šli, zašli jsme do drogérie, tam taťka koupil mamce povánoční dárek - voňavku Chloe, která voní tak překrásně, že jsem ještě nikdy nenašla nic, co by vonělo lépe. Potom jsme spolu šli dál po městě a já se divila, proč tam ještě jsme, pak jsme vlezli do jednoho knihkupectví a taťka se mě zeptal, jak se jmenuje ta knížka, kterou jsem chtěla. Já mu řekla, že to byl Hostitel. Taťka se zeptal prodavače, jestli ji má a on řekl, že nemá, ale pokud ji chceme tak ji může objednat a do druhého dne by došla. Taťka s tím souhlasil, zaplatil a já si pak druhý den letěla pro tohohle nádherného miláčka. Knížek jsem dostala už spoustu, ale nikdy nezapomenu na to, jak jsme s taťkou koupili mamce tu nádhernou voňavku a hned potom mně koupil i jednu ze dvou knih, které miluji víc než kterékoliv jiné. Tahle kniha mně také připomíná, jak jsem o den později letěla domů s knihou zabalenou v papíru v tašce, jak sněžilo a já se děsila, že se mně promočí. Anebo jak jsem s ní seděla v autobuse v šest hodin ráno, četla a kamarád co seděl vedle mě a koukal na mě jak na magora, že čtu tak brzo ráno. Ano, mám spoustu knih, ale tahle pro mě znamená víc než ostatní knihy. Jsou to vzpomínky na krásný dárek, na taťku, na mamku, na tu úžasnou voňavku, na autobus, na kamaráda a na moji postel kde jsem ležela a četla až do noci, i když jsem druhý den musela vstávat brzo ráno. Takže volba pro první den a tohle téma byla absolutně jasná hned od začátku. 

Příští téma

Kniha, kterou absolutě nechápu

9 komentářů:

  1. Tú knihu by som chcela prečítať, lebo film sa mi veľmi páčil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečti si ji co nejdřív, kniha byla mnohem lepší jak film. :)

      Vymazat
  2. tú knihu mám už doma, som na ňu zvedavá ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Aký krásny príbeh 8) Tiež mám také asi 4 knihy, ku ktorým sa vyslovene viaže historka a sú mojou srdcovou záležitosťou 8)

    OdpovědětVymazat
  4. Vždy nasadím tak dementný úškrn keď niekto napíše podobné zážitky spojené s knihou. Fakt. Som blbá a toto bolo milé. :D
    Hostiteľ je doslova VŠADE! A ja ešte stále vravím, že uvidím, či sa mi oplatí ho kúpiť. A či vôbec ho budem čítať. Teraz mám kopec iných kníh. Hm. Aj tak už dlhšie rozmýšľam, že to prečítam, tak prečo nie...ak sa mi znenazdania objaví u vchodových dverí, prosím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám na stejno. :D Jinak, na tuhle knihu by jsi si rozhodně měla někdy udělat čas. Je fakt úžasná a nemůže si ani čuchnout ke Stmvání. :) Né nadarmo ji vidíš všude.

      Vymazat