14. července 2013

(RC) Nebezpečná láska

Autor: Kateřina Petrusová


Knižní série: Bevattovi
Díl: 1.
Žánr: Adult, Romance, Drama
Datum vydání u nás: 2. února 2013
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 376



Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?
Ošetřovatelka, která si vždy vytvoří citové pouto ke svým pacientům
Paige je ošetřovatelka, která je i po několika dnech mimo ze smrti svého posledního pacienta. Snaží se najít nějakou vhodnou práci, kde nehrozí, že by pacient mohl v nejbližší době umřít. Díky jejímu poslednímu zaměstnavateli, Paige získá novou práci. Má se starat o bratra pana Bavetty, Michaela. Michael je již dospělý muž, který se ale po vážné nehodě psychiky proměnil/vrátil do svých dětských let.

Nebezpečná rodina?
Paige je se svým novým pacientem velice spokojená. Michael si ji oblíbí a ona si oblíbí jeho. Začne s ním ráda trávit čas a pak zjistí, že už zase si vytvořila až moc velké citové pouto ke svému pacientovi. Ne všechno ale je tak růžové, jak to může vypadat. Na rodině Bavettových je něco zvláštního a Paige si toho všimla už předtím, ale teď to začíná být ještě divnější. Dokonce i její ex- přítel ji varuje.

Dostane se někdy Michael ze své dětské duše? Co se doopravdy Michaelovi stalo? Co je jeho rodina zač a co je na nich tak zvláštního? Jsou snad… mafiáni?

Paige, tak trochu-hodně podezřívavá hrdinka
Nebezpečná láska je první kniha od talentu české literatury – Kateřiny Petrusové. Do knihy jsem se pustila s velkými obavami, protože mně knihy od českých autorů nikdy moc nesedly a většinou jsem se s nimi hodně trápila. Proto jsem očekávala stejný průběh i u Nebezpečné lásky. Díky bohu, velice jsem se spletla a já dostala velice dobře napsanou knihu s americkým šmrncem.

Paige není doslova hrdinka, kterou bych měla ráda, anebo patřila k mým oblíbeným hrdinkám. Opravdu hodně mně vadil její stále pokračující vztah s jejím ex přítelem. On ji podvede, dá se dohromady s holkou, s kterou ji podvedl. Pak tu holku začne podvádět s Paige. To mně přijde stupidní. Kdybych byla Paige tak ho pošlu okamžitě do háje, protože tímhle se v mých očích hodně ponížila.

Ale teď taky něco dobrého o ni. Paige není jen hloupoučká hrdinka, která v mých očích dělá něco hodně ponižujícího, ale je taky naopak velice hodná a milá. Teda hlavně ke svým pacientům a jde poznat, že má svoji práci opravdu moc ráda a udělala by pro ni sokolovi. Stejně tak pro svoje pacienty. Opravdu bylo moc pěkné číst o tom, jak Paige neustále myslí na Michaela a snaží se vymyslet všechno možné a jak se vším souhlasila, protože šlo o něho. Paige je ale také velice podezřívavá, co se Bavettových týče.

Dospělé dítě, mafiáni a další potíže
Nebzepečná láska mě opravdu velice překvapila. Je to velice dobře napsaná kniha s výjimečným nápadem. Osobně jsem byla velice šokovaná, jak si Katka tak dobře poradila s tímto tématem a jak výborně napsala postavu dospělého dítěte. Michaela jsem si oblíbila okamžitě a tak to šlo až do konce knihy. Stejně tak jeho bratr, Robert, byl fakt výborný. Chvilkami jsem přemýšlela, s kým asi Paige nakonec skončí, protože se zde celkem objevili tři muži, s kterýma by mohla skončit. Ale s postupem příběhu se to vyjasňovalo a po určitém zvratu bylo jasné, s kým Paige skončí.

Vždy jsem měla velice ráda filmy na téma mafie. Proto jsem byla velice zvědavá, jaká asi bude kniha ohledně tohoto témata. Tohle bylo asi jedno malé zklamání pro mě. Doufala jsem, že dostanu trošku více z toho mafiánského podsvětí a co se tam děje. Bohužel, Nebezpečná láska byla více zaměřená na romantiku a celkový vývoj postav Michaela a Paige.

Hodnocení
Jak jsem se už několikrát zmínila, z knihy jsem nadšená, ale byly tam některé věci, které mně ne zrovna dvakrát sedly.  Jako třeba chování Paige k jejímu bývalému příteli a celkový vztah k němu. A taky lehká naivita příběhu. Proto dávám knize 4 hvězdičky a já musím uznat, že talent Kateřiny je opravdu velký a já se nemůžu dočkat, až budu držet druhý díl o Robertovi v rukách. A snad se tentokrát dozvím více o mafiánském podsvětí.
Děkuji mnohokrát nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku. Pokud vás kniha Nebezpečná láska zaujala, můžete si ji zakoupit na oficiálních stránkách nakladatelství.

4 komentáře:

  1. Skvělá recenze, knížku už si chci dlouho přečíst! Zatím samé klady!
    Jinak jen upozorňuji na chybu v názvu. :) Nebzpečná. ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm zní to velice pěkně, ale nevím jestli by mě to bavilo. Já jsem radši na ty nadpřirozený obludky.. :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla by jsi to zkusit... já jsme taky na nadpřirozené věci, ale toto bylo moc dobré. :)

      Vymazat