29. července 2014

Melody plánuje přečíst (srpen 2014)

V červnu se mně nějak nepodařilo přečíst ty knížky, které jsem si naplánovala a v červenci jsem si tento plán zapomněla udělat. Teď je tady ale můj měsíční 'plánovač' čtení na srpen a já doufám, že tentokrát zvládnu přečíst alespoň půlku z mých naplánovaných knih. Které knihy jsem si tedy neplánovala na srpen?



Na začátek tu mám dvě knihy, které mám rozečtené už strašně, strašně dlouho. Hra o Trůny je neskutečná, úžasná kniha, která je ale sakra dlouhá. Už hodně dlouho mně leží na nočním stolku rozečtená a já se nějak nemůžu dokopat ji dočíst. Snad se to tento měsíc konečně podaří. The Fiery Heart je čtvrtý díl mé velice oblíbené série Bloodlines od Richelle Mead. Tuto knihu mám taktéž rozečtenou hodně dlouho a myslím si, že je správný čas ji konečně dočíst, abych se mohla vrhnout na pátý díl Silver Shadows, který v červenci vyšel. My Life Next Door vyjde zanedlouho u CooBoo, ale já jsem se rozhodla tuto knížku prvně přečíst v angličtině a potom si ji koupit. Vypadá ta na velice milé letní počteníčko a to se na letní dny určitě hodí.



Teď tu mám čtyři kousky, které si chci strašně, ale strašně přečíst. První stříbrná kniha snů vypadá opravdu výborně a já doufám, že i doopravdy výborná bude. A ach ta obálka! Aliance je závěrečným dílem mé oblíbené dystopické série. Četla jsem hodně negativních názorů na ukončení této trilogie, ale já věřím, že se mi to bude líbit. Alianci si rozhodně tento měsíc musím přečíst, protože obcházení spoilerů je neskutečně těžké! Léto na druhý pokus jsem si chtěla už přečíst několik let. Mnohokrát jsem byla kousíček od koupení ji na bookdepository, ale vždy jsem to nějak zavrhla. Teď kniha vyšla v Česku u CooBoo a já si pro ni po práci letěla. Přece se musím nějak odměnit za povedený druhý den v práci, no ne? Miluji seriál Roztomilé malé lhářky a ataky zbožňuji knihy. Bohužel jsem zatím přečetla jen dva díly, ale v červenci mně došel třetí díl a čtvrtý mám objednaný, tak to abych se do toho pustila!


Ano, já vím. Jsem magor. Ne, asi to nedokážu všechno za jeden měsíc přečíst. Ale já ráda plánuji! A čím víc knih, tím větší možnost, že tu půlku opravdu přečtu! Ano snažím se sama sebe uklidňovat a věřte mi, funguje to. Na srpen jsem si naplánovala ještě další čtyři knihy - ha ha. První je Rebel Belle, kterou mám v plánu přečíst v průběhu Read-A-Thonu, který pořádají Kath a Ven. Prvně jsem neměla v plánu si Rebel Belle přečíst, ale pak jsem viděla několik nadšených reakcí - a pořádně jsem se i podívala na tu obálku - a prostě jsem se rozhodla, že Rebel Belle si přečtu. Dále mám naplánováno přečtení knihy, na kterou se chystám už strašně dlouho. The Coldest Girl in Coldtown od Holly Black je také součástí Read-A-Thonu u Kath a Ven a to je další důvod proč se do této krásky konečně pustit. Throne of Glass jsem vlastně neměla v plánu číst, ale za poslední dva týdny se mně to nějak proleželo v hlavě a já dostala strašnou chuť si přečíst knihu takto tématicky zaměřenou. The Swift Boys & Me je kniha middle grade kniha od Kody Keplinger, kterou miluji. A hádejte! Ano, i tuto knížku jsem si už dlouho plánovala přečíst a podle mě se i middle grade contemporary hodí do mého letního projektu Summer with Contemporary.

Tak to je vše, co jsem si naplánovala na srpen. Jaké knížky si plánujete přečíst vy?

8 komentářů:

  1. Atak hru o tuny bych si chtěla taky přečíst, ale momentálně tu knížku jaksi nemám k dispozici :( na mě rohu delší seznam, tak snad to ďas .:)

    OdpovědětVymazat
  2. Throne of Glass je výborná a dúfam, že sa ti bude páčiť aj Rebel Belle :) Léto na druhý pokus plánujem aj ja, už sa patrí zobrať do ruky aj typicky letnú knihu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem ještě víc natěšená na Throne of Glass! :) Taky si to říkám!

      Vymazat
  3. Hru o trůny si taky plánuju přečíst :) A do Aliance se pusť i přes negativní recenze, kniha je sice ze všech tří (podle mě) nejslabší, ale ve výsledku je skvělá a bez ní příběh prostě není ukončen :)))

    OdpovědětVymazat
  4. První stříbrnou knihu snů si také plánuji přečíst, protože už mám doma celou sérii Drahokamů a od tak skvělé spisovatelky si knihu vážně nenechám ujít.
    Jinak bych se konečně také měla dostat ke knize Hra o trůny, kterou jsem ještě ani nezačala číst. :D Já vím, že je skvělá, ale já vážně nemám ponětí, kdy si na ní najdu nějaký čas. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Teda dosť kníh máš na pláne. Hru o tróny by som si tiež rada prečítala a takisto aj Léto na druhý pokus.
    Prvá strieborná kniha snov je vážne skvelá! :)

    OdpovědětVymazat
  6. První stříbrná kniha snů, Aliance, Throne of Glass, The Fiery Heart - si plánujem aj ja, plánujem to už mesiace 8( Dúfam, že už sa do nich teraz pustím 8)
    Rebel Belle ma veľmi zaujíma, autorku mám rada, raz si to prečítam 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufá, že se k nim dostaneš brzo, stejně tak jako já! :)

      Vymazat