28. července 2014

Měsíční shrnutí: červen

Sice už se blíží konec července, ale já jsem si přesto pro vás přichystala takové menší shrnutí za měsíc červen. Červen byl můj pomaturitní měsíc a samozřejmě za úspěšně složenou maturitu jsem získala několik krásných knih, za které jsem neskutečně šťastná. Po maratonu učení a čtení povinné četby jsem taky konečně měla čas se začíst do 'normálních' knih a zase si užívat příběhy, které mě baví. Taky jsem se po měsících vrátila k blogování, i když to nebylo v červnu nějak převratné, ale momentálně se to snažím napravovat.
Knihy, které jsem tento měsíc získala
V červnu se mně nakupilo celkem 12 knih. Všechny jsou to knihy, které jsem hodně dlouho chtěla, a proto mám obrovskou radost z toho, že je konečně mám. Musím ale říct, že okolo třech z nich bylo celkem lítaní. 8 knih jsem dostala od svých rodičů za maturitu a 5 knih jsem získala od nakladatelství Fragment k recenzi, tímto moc nakladatelství Fragment děkuji, protože všechny knihy jsou opravdu výborné a já jsem si je buď opravdu užila a nebo si je ještě stále užívám.

Od nakladatelství fragment jsem v červnu získala Serafínu, kterou jsem si chtěla už přečíst několik let. Miluji příběhy o dracích a draci jsou moje nejoblíbenější mytologické stvoření. Dále tu máme Erebos, který právě v tuto chvíli čtu a já jsem z něho nadšená. Hon je velice dobře napsaná dystopie, která vyniká v kupě ne tak podařených dystopií.  


Zakázaná přitažlivost je od mojí velice oblíbené české autorky – Kateřiny Petrusové, která toho do české literatury přináší hodně. A v tom hodně bych hlavně zmínila velice osobitý vtip a neskutečně čtivý styl psaní. Prokleté sestry jsou pokračováním série Říše temnot od L. J. Smith, kterou z nějakého zvláštního důvodu mám zatím opravdu ráda. Dýchá z toho styl devadesátých let a to se mně opravdu moc líbí.  

Teď bych se ráda přesunula ke knihám, z kterých mám asi ze všeho největší radost. Miluji Hru o Trůny. Když seriál běží, tak jsem jím doslova posedlá a pokaždé epizodě mám strašnou depku z toho, že budu muset týden čekat na další epizody. Můj táta to moc dobře ví a proto se s mamkou rozhodli mě dát tyto čtyři poklady (pokračování první knihy) a já se na ně nemůžu vynadívat. Rozhodně jsou teď mojí nejoblíbenější částí knihovničky.

A ještě tady mám další tři knížky. Originálně jsem dostala celou sérii knih Hry o Trůny, jenže rodiče zapomněli, že první díl doma mám, proto jsme s taťkou šli na druhý den zpět do knihkupectví ji vyměnit. Takže jsem si vybrala Alianci, Věk X: Šachovnici bohů a První stříbrná kniha snů se souhlasem taťky. Taťka moc rád něco málo doplatil (díky tomu jak je Hra o Trůny drahá a slevě, kterou v knihkupectví dostávám) doplatil a já jsem byla spokojená jako želva. Ještě jsem bohužel žádnou z knih nečetla, ale to rozhodně brzo napravím! Jak bych jen mohla tyto krásky na polici jen tak ležet ladem, že?

Četli jste některé z knih, které jsem v červnu získala? Pokud ano, jak se vám líbily?

Knihy, které jsem tento měsíc přečetla
Po maratonu povinné četby jsem byla doslova vyždímaná a nutně jsem si potřebovala spravit chuť. V červnu jsem díky tomu přečetla 9 knih, z toho byl jeden re-reading knihy Shatter Me, která jsme si dali dohromady s Ven. Další knihy, které jsem v červnu přečetla byly tyto: The Elite, The Prince, The Guard, The One, Beautiful Bastard, To All the Boys I've Loved Before, Beautiful Bitch, Shatter Me a After the End.
        

Knihy, které jsem tento měsíc zrecenzovala
No těch opravdu moc nebylo. Jak jsem výše zmínila, teprve tento měsíc jsem se vrátila na plno k blogování, ale i tak jsem v černu zrecenzovala tyto knihy: The Selection a The Prince. Doufám, že shrnutí za červenec v tomto směru bude vypadat lépe.  

Zhodnocení měsíce
Červen byl velice dobrým měsícem co se knih týče. S blogováním to bylo horší, ale polepšila jsem se! Jsem opravdu zvědavá, jak to dál celkově půjde, snad dobře. Pokud je něco, co by jste na blogu rádi viděli, nebo co bych měla vylepšit, tak prosím řekněte v komentářích a já se to pokusím zrealizovat. 

6 komentářů:

  1. Pekná zbierka. Erebosa by som si aj ja rada prečítala a aj Hru o tróny.
    Čítala som Prvú striebornú a je vážne úžasná, aspoň mňa veľmi bavila. :)

    OdpovědětVymazat
  2. První stříbrnou knihu snů bych také chtěla! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Wow, máš pěknou hromadu knih a samé lepší kousky. Hry o trůny jsem měla jen půjčené, snad časem posbírám i do své knihovny. Serafína a Erebos se mi moc líbily :)

    OdpovědětVymazat
  4. No tak ještě jednou, no. V sobotu mám narozeniny- nechceš mi taťku půjčit? :D Naši se usnesli, že knížek mám dost a odmítají mi kupovat další, dokud nepřečtu ty, co mám. Pff... ignoranti!
    Ale dobrý výběr! Mimochodem co říkáš na Bastarda? (Ano, jsem moc líná zapnout goodreads)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedám! Můj taťka. :D Tak řekni, že máš všechno přečtené a nemáš co číst :D

      Bastard byl tak strašně klišé a částečně i hloupý, až se mi líbil. :D

      http://themelodyofnightmares.blogspot.cz/search/label/To%20nejlepší

      Tady máš takou mini-recku na něj.

      Vymazat