13. července 2014

To nejlepší za červen

Nejlepší knihy června


Sexy šéf, který vás neustále buzeruje a vy se s ním hádáte téměř neustále? Chemie, která mezi vámi jiskří až to pěkné není? To by byl váš život ve firmě pod Bennettem Ryanam – Božským Bastardem. Spousta pikantních okamžiků, žádné sladké kecičky a hodně klišé. Tak by se dal pár slovy popsat Beautiful Bastard. Výborná kniha, když chcete pořádnou slaďárnu založenou vyloženě na hate-love vztahu. Klišé z toho srší od první kapitoly, ale to je přece jedno. Autorky zvládly napsat velice vtipnou, romantickou knihu, která může naštvat, ale také velice pobavit!


Svět, ve kterém jsou upíři lidmi a lidé glupany? Svět, ve kterém se dá přežít pouze, pokud se správně umyjete v podpaží, vyčistíte si falešné tesáky, oholíte si každý chloupek na těle, ostříháte si nehty, pořádně se vyspíte a hlavně když se budete držet všech rad, co vám dal váš otec. Hon je výborně napsaná kniha, která i při pomalém vývoji ve stylu 50 stránek – 1 kapitola – 1 den a vám to dá na co čekáte celou knihu necelých 50 stránek před koncem, je neskutečně zábavná, chytlavá a velice dobře promyšlená dystopie. Akce? Nic moc. Hlavní postava? Neslaná. Ale přesto jste napnutí, co se stane na další stránce.

Vždycky mě přišlo, že Jenny Han má velice zvláštní a originální styl psaní. U To All the Boys I've Loved Before se to potvrdilo. Příběh vykládá o Laře Jean, která nikdy nepřiznala své city žádnému z kluků do kterých se zamilovala. Místo toho jim napsala dopisy a uzavřela je ve své 'truhličce.' To by ale samozřejmě nebylo ono, kdyby se nějakým zvláštním způsobem nedostaly k jejich adresátům a život Lary Jean se obrátí vzhůru nohama. Ze začátku to vypadá jako zvláštní nudná contemporary, která ale neskutečně chytne po první čtvrtině. Krátké kapitolky a jedna výborná postava tomu taky velice pomáhají.


Nejzajímavější a nejočekávanější knihy června

Lide si rádi podrbají o Alice Franklin. Drby začaly tu noc, kdy údajně měla mít Alice sex se dvěma chlapci. Když školní rok začne, skoro všichni téměř zapomenou na Alice do té doby, dokud populární Brandon nezemře v auto nehodě a vše je prý chybou Alice. Nyní její jediný přítel je chlapec, který je jediná další osoba která ví pravdu, ale bojí se to přiznat. The Truth About Alice je vyprávěna z několika pohledů studentů školy, kam Alice chodí a ukazuje na to, jak se všichni snaží udržet Alice dole. Příběh zní jako klišé, ale přesto velice zajímavě.


Lies My Girlfriend Told Me má vyprávět o Alix, které umře její přítelkyně Swanee. Když začne zkoumat její pokoj a doufá, že ukořistí nějaké vzpomínky z jejich vztahu, najde její telefon, který je plná zpráv od neznámého kontaktu – L. T. V poslední zprávě se píše: "Prosím, řekni mi, co jsem udělala. Prosím, Swan. Te Amo. Miluji tě." Šokovaná a zrazená Alix zjišťuje, že Swanne vedla dvojí život – tajně chodila s dívkou, která se jmenuje Liana celou dobu, co byla s ní. Alix napíše Lianě, předstírající, že je Swanee, předtím než se potkají tváří v tvář, aby ji oznámila tu novinu. Alix a Liana se stanou bližšími, než si kdy myslely. Ale Alix stále skrývá pravdu před Lianou. Alix ví, jaké to je když ti někdo lže, ale znamená to, že když se přizná Lianě, tak ji ztratí taky? Anotace mě zaujala už přibližně před rokem a od té doby jsem vyhlížela vydání knihy. Příběh o milostném trojúhelníku mezi dívkami je rozhodně velice originální nápad, který stojí za přečtení.  

Nejkrásnější obálky června


4 komentáře:

  1. Hon jsem četla a sice se neřadí mezi nejlepší knihy, které mám ve svém pomyslném žebříčku knih, ale hodnotím ji i tak velmi kladně - líbila se mi a jsem napnutá, co se stane v dalším díle.. Jinak překrásná obálka Sugar Rush si mě získala..

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel jsem zatím ještě ani jednu nečetla ...

    OdpovědětVymazat
  3. Čítala som iba Bastarda, ale mne sa moc nepáčil, ale to kvôli hlavnej hrdinke :)
    Hon by som si chcela prečítať, vyzerá celkom dobre.
    A z obáliek, hlavne tá stredná.. je na zjedenie :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Honu by jsi fakt měla jít, výborná kniha. :)

      A ano, ta obálka je fakt na spapání! :D

      Vymazat