20. června 2013

Třicetidenní knihobraní #10

Třicetidenní knihobraní, je projekt, který vytvořila VeEee z VeEee's Bookshelf. Jde o to, že pro následujících třicet dní (1. června až 30. června) byl vytvořen seznam patnácti různě tématicky zaměřených knih (seznam zde) a po dobu těchto třiceti dní na nás bude představit vždy jednu knihu na dané téma. 

Knihy se nesmí opakovat a vždy musí jít pouze o jednu knihu a ne celou sérii. Pokud jde o knihu ze série, musí být uvedena pouze ta kniha, s kterou to dané téma souvisí. 

Dalším pravidlem je, že knihu musíme vlastnit. Buď musíme mít její kopii a nebo ji můžeme mít ve svých čtečkách, ale nesmíme zveřejnit knihy, které nevlastníme. 


Dnešním tématem je

Kniha, která už vážně nevoní novotou

najde se nějaký stařeček, kterého uchováváte ve své knihovně a má za sebou už ty nejlepší roky?


Tak kdo z vás uhádne o kterou knihu jde? Hm? :D Podle toho chlápka na té obáce je to podle mě jasné. Mluvím o knize Robinson Crusoe, která byla vlastně moje první kniha, kterou jsem dočetla až do konce a mám na ni jenom dobré vzpomínky. Kéž bych si ji vytáhla i příští rok u maturity, to by byl mazec!
Jinak, tahle kniha je už vážně hodně, ale opravdu hodně stará a stránky jsou tak krásně zažloutlé a smrdinká to antikvariátní knihou.

Příští téma

Nejnovější přírustek v knihovničce

2 komentáře: