1. července 2013

Měsíční shrnutí: červen

Červen pro mě byl celkově velice náročný měsíc. Poslední měsíc ve třeťáku a obrovský rest v programování, kde jsem musela až do takměř poslední hodiny bojovat o známku, abych mohla projít do dalšího ročníku bez zkažených prázdnin. Holt, tak to bývá, když nemáte zrovna dvakrát nejlepšího učitele na nejtěžší předmět. Ale úspěšně jsem prošla a to je to nejdůležitější. A teď se podíváme na to, jak probíhal červen co se knih a blogu týče.
Knihy, které jsem tento měsíc získala
Tento měsíc byl pro mě co, se knih týče celkem úrodný. Nahromadilo se mně celkem 8 knih, což je víc jak za celý dosavadní rok. Pět z těchto osmi knih jsou recenzní výtisky od nakladatelství Fragment, kterému moc za poskytnuté knihy děkuji. Další tři knihy jsem si koupila koncem května na bookdepository a které poté došly někdy začátkem měsíce. A sousedé asi neměli zrovna dvakrát velkou radost, tak jako já, protože mně museli ty zázračné balíčky nosit.

První tři recenzní výtisky, které jsem od nakladatelství Fragment dostala, jsou Bohové Olympu: Proroctví, dále pokračování Kroniky Cartera Kanea: Hněv bohů a Rozhodující bitva. Hněv bohů jsem už přečetla a nezklamal ani trošičku, i když byl o něco slabší jak první díl. Rozhodující bitvu mám rozečtenou a doufám, že bude aspoň tak dobrá jako první dva díly. Na spin-off sérii k Percymu jsem moc zvědavá, protože Kroniku Cartera Kanea, která je taky od Ricka jsem si zamilovala.

Další dva recenzní výtisky jsou Mezi nebem a zemí: Setkaní s duchem a Nebezpečná láska. Setkání s duchem jsem četla na začátku tohoto roku v angličtině, a i když to nebylo perfektní, byla to příjemná a vtipná knížečka. Proto jsem zvědavá na český překlad. Nebezpečnou lásku jsem si chtěla už dlouho přečíst, kvůli mnoha nadšeným recenzím. Šla jsem do toho s velkou rezervou, nic jsem neočekávala, a proto jsem byla velice překvapená, jak úžasná kniha byla. Chytla mě za srdce a je to jeden z těch nezapomenutelných kousků, ke kterým se budu ještě v budoucnosti hodně často vracet a pročítat si svoje oblíbené scény, anebo i celou knížku.

A zde jsou ty krásné tři anglické kousky, na které jsem se velice těšila. Unearthly je moje velká citová záležitost. První díl snad nejlepší andělské série, a jedné z mých nejoblíbenějších sérii vůbec. Už se moc těším, až se k ní zase dostanu a znovu si ji přečtu. Changeless a Timeless jsou druhým a pátým dílem steampunkové série Parasol Protectorate, jejíž první díl mě absolutně nadchl a recenzi si přečtete brzo i na blogu.

Knihy, které jsem tento měsíc přečetla
Červen bohužel nebyl zas tak dobrým měsícem pro čtení knih. Jak jsem už na začátku článku zmínila, měla jsem spoustu učení, a proto jsem do uzavření známek přečetla pouze jednu knihu a to byl Hněv bohů. Po uzavření známek se ale objevil úžasný projekt: předprázdninové čtení. Díky tomuto projektu jsem se do čtení pustila a přečetla dalších 5 knih: Starcrossed, Nebezpečná láska, Fallent too Far, Never too Far, Twisted Perfection.

Knihy, které jsem tento měsíc zrecenzovala
Tento měsíc se bohužel na blogu neobjevilo mnoho recenzí, ale to vám během července vynahradím. A na které knihy jsem tento měsíc teda napsala recenze? A Midsummer's NightmareCrossing the LinePushing the LimitsRudá pyramidaDeliriumOnyx.

Projekty, projekty a zase projekty
Neodolala jsem a tento měsíc jsem se zapojila do několika projektů (ajéje). První z nich bylo Třicetidenní knihobraní, které pořádala VeEee. Na blogu se objevilo 14 příspěvků s knihami na 15 různých témat. To bylo podle mě celkem hodně ve velice krátkém časovém období. Ale alespoň jste měli šanci na blogu něco číst v období mé lehké neaktivity. Dalším projektem, do kterého jsem se zapojila, je už zmíněný Předprázdninový knižní maraton, kde jsem si dala za úkol přečíst alespoň 8 knih. Bohužel jen málo z toho seznamu jsem zatím doopravdy přečetla, ale aspoň můžu říct, že jsem už přečetla 5 knih a snad ty další 3 přečtu také. A posledním knižním projektem, do kterého jsem se zapojila, je Letní knižní výzva, kde jsem si dala za úkol přečíst 25 knih za léto. No, jsem zvědavá, jestli to doopravdy zvládnu, anebo ne.

Giveaway
Na blogu během června také probíhala moje první giveaway. V dotazníku jsem zadala otázku, kde jste měli napsat několik věcí, co byste rádi viděli u mě na blogu, anebo které věci bych měla vylepšit. Někteří se tak nějak na tuto otázku vyprdli, ale většina z vás ji pečlivě vyplnila. A co se tam tedy objevovalo? Nejčastější byl seznam recenzí, který jsem již na blogu zavedla. A musím říct, že ten byl opravdu hodně potřebný. Další často zmiňované bylo "až moc puntíků", ohledně pozadí blogu. Na toto se během léta podívám a zkusím na tom trochu zapracovat. Změnit pozadí, trochu poměnit celý vzhled a dodělat celkový vzhled blogu, protože mně stále přijde tak nějak nedodělaný. Dále jste žádali o více recenzí, které určitě dostanete. Více projektů - rozhodně budou. Více meme - to spíš ne, mám 4, které mně připadají vystačující. Je ale možné, že se občas zde objeví další meme, ale určitě nebude pravidelné. Spíše jen tak na doplnění prázdného místa. Dále jste si psali o více soutěží. Až to bude možné, tak se více soutěžím nebráním a moc ráda je pro vás uspořádám. 

Zhodnocení měsíce
I přestože červen byl velice náročným měsícem, tak si myslím, že nebyl nějak špatný. Přesto doufám, že červenec bude mnohem lepší a já budu mít více času na čtení, na blog a další věci, které bych ráda dělala. A zajímá vás, co příští měsíc přinese? Tak si počkejte na článek, který zveřejním tento týden.

6 komentářů:

  1. Uuuu, Bohov Olympu by som brala aj ja. Percyho mám doma na poličke a ešte ma čaká posledný diel, aj keď som ho už dávnejšie čítala v angličtine.
    Medzi zemou a nebom som tiež čítala po anglicky a bolo to celkom pekné. Úplne mi to pripomínalo také stredoškolské filmy, čo som pozerávala, keď som bola menšia.
    Nadpozemská je super, len tretí diel ma dosť sklamal. Čakala som od autorky viac, keďže to malo byť zakončenie série :(
    Ja som si konečne z bookdepository objednala Gravity spolu s Hower! Už sa neviem dočkať, kedy mi to príde. Zbožňujem prvý diel a fakt nechápem ako to, že to ešte nikto s mojich priateľov na GR nečítal. Nevedia, o čo prichádzajú. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem z Boundless byla absolutně nadšená. Podle mě výborné zakončení příběhu. Akorát mohlo být více Tuckera.
      Já jsem si Gravity chtěla před časem strašně přečíst (myslím, že díky tobě), ale potom jsem na to nějak zapomněla. Asi s to budu muset přidat o to-read, aby se tak znovu nestalo, a abych se k tomu fakt dostala. :D

      Vymazat
    2. Zakončenie bolo dobré, len ma naštvalo, že potom na konci mi vlastne prišlo ľúto Christiana. Clara ho celý čas len využívala a potom ho okašľala.

      To by si teda mala :D

      Vymazat
    3. Přesně!!! To mě taky naštvalo. Celou dobu jsme ho nesnášela a pak bác. V posledních pár stránkách mi bylo Chrstiana fakt líto. Ale aspoň Cynthia nenaštvala tak jako Cremer většinu fanoušků a vybrala doopravdy toho správnéhoo.

      Tak kvůli tobě si ji toto léto přečtu. :D

      Vymazat
  2. Myslíš, že ti můžu závidět Unearthly? :P Jinak máš moc hezké i ostatní přírůstky a pěkně se ti to tady rozjíždí. ^,^

    OdpovědětVymazat