2. července 2013

Nové knihy a obálky ve světě (16.6 až 30.6)

Nové knihy a obálky ve světě (16.6 až 30.6)

Přicházím k vám se svou rubrikou, kde vám vždy představím nejzajímavější knihy a obálky co se objeví/objevily ve světě za první/poslední půlku měsíce. 

Nejzajímavější obálky


Into the Still Blue (Under the Never Sky #3) by Veronica Rossi ~ Goodreads
Pointe by Brandy Colbert ~ Goodreads
Perfect Ruin (The Internment Chronicles #1) by Lauren DeStefano ~ Goodreads
Perfect Lies (Mnd Games #2) by Kiersten White ~ Goodreads

Wayfarer (Tales of Beaty and Madness #2) by Lili St. Crow ~ Goodreads
The Princess in the Opal Mask (The Princess in the Opal Mask #1) by Jenny Lundquist ~ Goodreads
All That Glows by Ryan Graudin ~ Goodreads
Split Second (Pivot Point #2) by Kasie West ~ Goodreads

The Inventor's Secret (The Inventor's Secret #2) by Andrea Cremer ~ Goodreads
Let the Storms Break (Sky Fall #2) by Shannon Messenger ~ Goodreads
Sea of Shadows (Age of Legends #1) by Kelley Armstrong ~ Goodreads
To All the Boys I've Loved Before by Jenny Han ~ Goodreads


Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Harry Potter #3) by J. K. Rowling ~ Goodreads
Origin (Lux #4) by Jennifer L. Armentrout ~ Goodreads
Ruins (Partials Sequence #3) by Dan Wells ~ Goodreads

Tento měsíc se prostě objevila hromada překrásných obálek. A to doslova. Na pokračování mé oblíbené dystopické série Into the Still Blue se opravdu moc těším, a proto jsem byla nadšená z obálky, která se objevila. Na Pointe jsem narazila opravdu náhodou a obálka i anotace vypadají celkem dobře.

The Internment Chronicles jehož první díl se jmenuje Perfect Ruin, je již druhou sérií od autorky Lauren DeStefano. Její sérii The Chemical Garden jsem si už dlouho chtěla přečíst, tak se tak snad i stane před tím, než tato kráska vyjde. Stejně jak od Lauren Destafeno tak i od autorky Kiersten White u nás vyšla její série, která se jmenuje Paranormálové. A teď se objevila i obálka druhého dílu Mind Games - Perfect Lies.

The Princess in the Opal Mask a All That Glows jsou dvě knihy, o kterých jsem neměla ani tušení, že by měli vyjít. Obě vypadají velice dobře a já bych si je moc ráda přečetla. Snad to ale není ten druh knih s krásnou obálkou ale příšerným příběhem - tak jako třeba Let the Sky fall. Když jsem už načala Let the Sky Fall, tak pokračování, které nese název Let The Storms Break dostalo také svoji obálku.

Na novou knihu Andrei Cremer The Inventor's Secret jsem neskutečně zvědavá. Je to steampunková kniha a ty jsem si fakt oblíbila. Od Kelly Armstrong jsem velice dávno četla jednu knihu, která se mně moc líbila, ale stále jsem se nedostala k jejímu pokračování. I tak jsme velice zvědavá na její novinku Sea of Shadows, která vypadá fakt úžasně.

Nejenom nové knihy Kelly Armstrong, Andrea Cremer a Lauren DeStefano dostaly oválky, ale také nové dílko Jenny Han dostalo svou obálku a mně se velice líbí a jsem zvědavá, jaká knížka To All the Boys I've Loved bude.

Velice oblíbený Harry Potter pokračuje ve své jízdě s novými obálkami. Třetí díl Harry Potter and the Prisoner of Azkaban už také dostal svůj nový kabátek a v příštím článku také uvidíte obálku ke čtvrtému dílu.

A teď k obálkám knih, které jsem si zamilovala. Pokračování série Lux, Origin, vsadilo na celkem odlišnou obálku, která i tak stále sedí s předchozími. A já jsem z ní fakt nadšená. Je krásná a mládenec tam vypadá fakt výborně. Třetí pokračování nejlepší knihy, kterou jsem zatím letos četla, Ruins, dostalo také svoji obálku a znovu je to nejkrásnější z celé série.

Nejzajímavější knihy, co vyšly v zahraničí


In the After (In the After #1) by Demitria Lunetta ~ Goodreads
Ink (Paper Gods #1) by Amanda Sun ~ Goodreads
Star Cursed (The Cahill Witch Chronicles #2) by Jessica Spotswood ~ Goodreads
Spartan Frost (Mythos Academy #4.5) by Jennifer Estep ~ Goodreads

After Daybreak (Darkness Before Dawn Trilogy #3) by J. A. London~ Goodreads
Proxy (Proxy #1) by Alex London ~ Goodreads
Weather Witch (Weather Witch #1) by Shannon Delany ~ Goodreads
The Pirate's Wish (The Assassin's Curse #2) by Casandra Rose Clarke ~ Goodreads

Celkem překvapivě za poslední dva týdny podle mě nevyšli zrovna dvakrát zajímavé knížky. Nebo lépe řečeno, nové zajímavé knížky, které nejsou pokračováním. In the After a Proxy jsou jen další dystopie mezi milionem ostatních, které se tento rok nahromadily. A i když já dystopie miluji, tak je pro mě velice těžké najít nějakou opravdu dobrou.

Ink jsem zahlédla už minulý rok a moc mě zaujala, ale hodnocení a recenze zatím nevypadají moc dobře, takže si nejsem jistá, jaké to bude. I když na hodnocení jsem se už taky párkrát spálila.

Star Cursed je již druhým dílem The Cahill Witch Chronicles. Série po prvním dílem prošla výměnou obálek, které i tak podle mě sedí k originální první obálce. Tak by to mělo být, když nakladatelství se rozhodnou něco měnit. První díl mě ale velice zaujal a už velice dlouho si ho plánují přečíst.

O trylogii Darkness Before Dawn vím už dlouho. Je to jedna z těch sérii, která schytala obálky ve stylu Fallen, které mnohým lidem a i mně už přijdou nudné. Při psaní tohoto článku jsem si ale přečetla anotaci prvního dílu a celkem mě zaujal více, než když jsem si ji četla poprvé. Sérii asi dám šanci, protože už dlouho mám strašnou chuť si zase přečíst něco o upírech.

Weather Witch mě zaujala díky tomu, že jde o čarodějnickou knihu zasazenou do žánru steampunk. The Pirate's Wish je pokračováním série The Assassin's Curse, která je o pirátech, a která vypadá podle mě velice dobře. Hlavně ten nápad s piráty zní fakt výborně.
Obálky jsou tentokrát všechny opravdu krásné a je velice těžké vybrat jednu, která se mně líbí ze všech nejvíc. Pokud bych ale měla vybrat jednu, tak asi zvolím obálku Ruins. Z knih, které za poslední dva týdny vyšly, mně zaujala série Darkness Before Dawn a kniha Weather Witch.

A co vy? Které obálky se vám líbí nejvíc? Kterou knihu byste si rádi přečetli?

10 komentářů:

  1. Darkness Before Dawn je celkom dobré, čítala som prvý diel a nebyť instalove medzi hlavnými hrdinami, aj by som vrelo odporúčala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Insta-love mně zas tak strašně nevadí. :D Dokud to není nějaký super otravný. :D

      Vymazat
  2. Najviac sa teším na Jenny Han, jediná škoda, že svoju Summer sériu už asi neprekoná.. :)
    Potom ešte zvažujem In The After a Proxy, ale pochybujem, že mi na ne vyjde čas. A u Under The Never Sky sa niekedy cez leto chystám prečítať prvý diel, uvidíme ako to pôjde, či sa mi podarí dopracovať až k trojke. Hádam ma to aspoň trochu zaujme.
    Pekný prehľad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak tě znám, tak se ti Under the Never Sky líbit nebude. A pak budu smutná jak kotě.

      Vymazat
  3. Tá obálka na štvrtý diel zo série Lux je podľa mňa fakt des :D nechápem, čo sa ti na nej páči :D brrrr, ale druhý diel Pivot Point je peckový :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ani nevím. Možná protože tam není ta káča s divným obličejem. A taky možná to, že to vypadá jak plakát na nějaký akční film. :D Ale kdybych mohla, tak ho ostříhám. Nesnáším kluky s vlasy jako má on.
      A souhlasím, obálka druhého dílu Pivot Point je úžasná.

      Vymazat
    2. Mne to totálne pripomína také staré obálky, čo bývali na historických knihách, ktoré zvykla čítať moja mamina :D

      Vymazat
    3. Ty jsou ošklivější... :D

      Vymazat
  4. Ty obálky z ciziny mi vždycky vezmou vítr z plachet! Strašně moc se těším na pokračování série Nebe. ^,^ A to Perfect lies, i když je to druhý díl tak to má tak krásný název. Když někdo umí, tak Erný jenom čumí.. :D

    OdpovědětVymazat