31. července 2014

This is What Happy Looks Like

Autor: Jennifer E. Smith



Žánr: Young Adult, Cotemporary, Romance, Realistic fiction, Chick lit
Datum vydání v USA: 2. dubna 2013
Nakladatelství: Headline
Počet stran: 416
Datum vydání u nás: neplánuje se
This is What Happy Looks like na: GoodReadsBookDepository
Jennifer E. Smith: Oficiální stránkaGoodreadsTwitter
E-mail o prasátku
Jak by jste zareagovali, kdyby vám někdo, koho vůbec neznáte omylem poslal e-mail o svém domácím mazlíčkovi – praseti? Odepsali by jste? Nebo by jste to nechali jen tak být? Takhle se potkají Ellie O'Neil a Graham Larkin. Oba si okamžitě padnout do noty a začnou si navzájem vyměňovat e-maily o všem možném i nemnožném. Je v tom ale háček, tak jak to většinou u knih bývá. Graham je filmový herec, po kterém touží každá dospívající dívka a Ellie o tom samozřejmě neví.

Když Graham zjistí, že Ellie pochází z přístavního malého městečka plného humrů, který je čistě náhodně perfektní místo pro natáčení jeho nejnovějšího filmu, přemluví tým, aby tam přesunuli natáčení. Graham toto nenaplánoval zejména pro dobro filmu, ale pro jeho vlastní. Moc rád by se setkal s Ellie a jejich vztah přesunul z pouhé online formy, do formy opravdové. Je ale pro filmovou hvězdu jako je Graham možné mít vztah s normální dívkou jako je Ellie, místo své filmové kolegyně? Dokáže se Ellie postavit nebezpečí, které hrozí ze strany novinářů a dá Grahamovi šanci?

Hlavní hrdina celebrita? Uh, prosím, ať to není jak Breathe!
Před nedávnem jsem četla knížku s podobným nápadem jako This is What Happy Looks Like. Ta kniha se jmenovala Breathe a já jsem z ní nebyla ani trošku nadšená, spíš neskutečně vytočená. Proto jsem chvíli přemýšlela nad tím, jestli se po té hrůze vůbec chci pustit to knihy s podobným námětem. Nakonec jsem se ale rozhodla že to aspoň zkusím, otevřela jsem knížku a uviděla ty e-maily, rychle si je přečetla a já to měla v hlavě jasné – rozhodně si to musím přečíst.

Jde vlastně o velice typické letní čtení, které nijak nepřekvapí, ale taky neurazí. Příběh je vyprávěný z pohledů obou hrdinů a já jsem si okamžitě více oblíbila kapitolky z pohledu Grahama a celkově byl mojí oblíbenou postavou knihy. Graham je super hvězda, idol všech náctiletých dívek a to většinou moc nemusím. Přesto ukázal, že je stále normálním člověkem, nesnáší jak jeho práce změnila lidi a jejich chování k němu, ale přesto svoji práci miluje a baví ho a je rozhodnutý, že Ellie ve svém životě chce.
  
Ne každá hlavní hrdinka sedne
Ellie pro mě byl pravý opak Grahama. Příběh z jejího pohledu mě ale strašně nebavil. Chvílemi jsem u toho i usínala a modlila se za to, aby už kapitola skončila a já se mohla znovu začíst do Grahamovi. Ke konci se to už zlepšovalo i z její strany, ale přesto to její pohled měl své mouchy. Ani nevím co mě na ní tak hrozně vadilo. Rozhodně byla nudná a její postoj k věcem a určitým problémům mě hodně frustroval a vadilo mně jak se stavěla k některým věcem. Ellie není ten typ otravné hrdinky, ona je prostě jenom nudná. A to opravdu hodně nudná.

O ostatní postavy jsem se tak nějak nezajímala. Nejlepší kamarádka Ellie, mně nepřišla ani trochu jako nejlepší kamarádka, protože pokud někoho máš opravdu tak moc ráda, tak se nepřestaneš s někým bavit tak jako ona. Její důvod proč se na Ellie naštvala a nechtěla se sní bavit týdny je naprosto směšný a trapný. Holka by si měla dát pár facek, protože takto se ke kamarádkám nechová. Matka Ellie byla typická matka, prostě chtěla to nejlepší pro svoji dceru a chtěla, aby byla šťastná. Z vedlejších postav mně rozhodně přišel nejsympatičtější agent Grahama, byl celkem otravný, ale měl i své dobré okamžiky.  

Humři!
Příběh byl opravdu sladký a jak jsem říkala, rozhodně se hodí na k létu a zabaví vás to na několik hodinek. Nápad rozhodně nepatří k těm nejoriginálnějším. Knihy o super hvězdách a normálních dívkách tu už byly, jsou a budou neustále. Podání příběhu bylo chvílemi opravdu klišé, ale to se od knihy jako This is What Happy Looks Like musí očekávat. Drobnost, která se mi opravdu nejvíce líbila na příběhu jsou ty neustále omývaní humrové. Přišlo mně to opravdu vtipné a dodalo to k tomu přístavnímu městečku fakt šťávu. Naopak jsem byla velice zklamaná, že se v příběhu nevyskytlo prase-mazlíček. Opravdu si autorka myslí, že když narve do anotace něco tak vyjímečného, tak se ta kniha obejde bez jakékoliv scény s prasátkem? Sakra...

Hodnocení
Knihu This is What Happy Looks Like bych doporučila všem, kdo má rád zlaté, lehké letní čtení, které jsou klišeódní, ale přesto potěší. Příběh je napsaný krásným stylem, který se čte sám, a e-maily, které se tam objevují tomu dodávají něco navíc. Kniha dostává ode mě 3 hvězdičky. Není to protože příběh nebyl dobrý, ale pohled Ellie to pro mě opravdu kazil. Pokud nemáte ale náladu číst nějaké fantasy, scifi, histrické a prostě náročné knihy, tak šáhněte po této knize. Jak jsem už řekla, This is What Happy Looks Like neurazí.
Tato recenze je součástí prázdninového projektu Summer with Contemporary.

6 komentářů:

  1. Geez, poslední dobou čtu jenom contemporary (s výjimkou Dark Hunter- těch se nevzdám!). V úterý jsem si nastahovala spoustu knížek, mezi nimi i This is what happy looks like, tak jsem se na to těšila a ty mi napíšeš, že je tam nudná hlavní hrdinka. Proč, Melody? Proč?! A že tam není prasátko. (No dobře, to jsem přidala teď, já jsem tu anotaci nečetla, takže jsem o žádném prasátku netušila, ale teď ho tam chci.)
    A s tím Breathe mi ani nemluv. Já jsem z těch "pohádek", kdy se slavný/extrémně bohatý féšák zamiluje do prosté děvečky už asi vyrostla. Ale tohle vypadá fakt dobře. A ještě mě zaujala Láska bez scénáře, tos nečetla? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to zkus, třeba se ti Ellie přece jenom bude líbit. Pro mě byla ale strašně nudná - ale zas to nebyla kráva mixlá slepicí, takže to knize tak moc neubližovalo. =o

      Breathe je příšernost, proto sjem se bála jít do tohoto. Láska bez scénáře? Od koho to je? Co to je?! XD

      Vymazat
  2. Opět jsi mě nalákala na nějakou anglickou knihu :)) Určitě se do ní pustím, jakmile se mi naskytne čas :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším! Doufám, že se ti bude líbit. :)

      Vymazat
  3. Nooo tak tahle knizka se mi zacina libit, na leto idealni :))

    OdpovědětVymazat