14. července 2014

Summer with Contemporary


Léto už začalo. To asi všichni poznali tím sluníčkem, horkem a tím že pot se na čele pot nezastaví a nezastaví. Potřeba větráku? Obrovská! Klimatizace? To by byl dar z nebes! Pak jsou tu lidi, kteří si rádi čtou... jenže ono to v těch vedrem nejde zrovna dvakrát dobře. Proto je contemporary rozhodně ta nejlepší volba četby pro letní horké dny, kdy se jen pečete a modlíte se za trochu deště. A když přijde vymodlený déšť? Není jenom čas otevřít i žánrově jinou knihu, ale třeba také trochu temnější a depresivnější contemporary.

Všechny zmíněně body jsem se rozhodla využít a proměnit je v taký prázdninově-letní projekt pro svůj blog, který nese jednoduchý název Summer with Contemporary. Od 16. 7. 2014 do 31. 8. 2014 zde budete moci najít různou škálu tématicky zaměřených článků právě na contemporary! Co můžete očekávat? Rozhodně se zde objeví několik recenzí, mini recenzí, články zaměřené ne autory, které se v contemporary vyžívají, jedno společné(nebo nespolečné) čtení, snad i nějaký ten guest post a další! Rozhodě je toho v plánu hodně, tak uvidíme, kolik z toho dokážu za těch 7 týdnů zrealizovat.

Questions & Answers pro ty zvědavější


Proč zrovna contemporary?
Dobrá otázka! Vlastně ne. Protože je to snad úplně jasné. A možná ne. Contemporary je lehká, rychlá četba, která se hodí do jakéhokoliv počasí a zabaví! Čtení Urban Fantasy není zrovna nejlepší volba do čtyřicítek (někdy téměř padesátek), kdy se potíte a nemůžete se ani pohnout, protože se poté cítíte jako by vás zasáhla tsunami. Naopak, nad contemporary nemusíte nijak nemusíte přemýšlet, můžete vypnout a nechat se unášet příběhem. I když to může být těžké klišé... nebo parodie Romea a Julie.

Kolik druhů článků se zde objeví?
Snad hodně. Vše záleží jen na tom, jak se mě bude dařit. Ráda bych byla, aby se zde objevila větší škála článků, aby se Summer with Contemporary nestalo (jak můj učitel programování rád říkal) nudné a fádní.

Budou se na blogu v tomto datovém rozmezí objevovat pouze články o contemporary knihách?
Rozhodně ne! Budu se snažit přidávat i na knihy jiných žánrů. Všechny články, které budou spadá do tohoto projektu ponesou stejný, ale menší, banner jako ten začátku.

Společné čtení?
Ano, ráda bych v rámci tohoto projektu udělala jedno společné čtení. S největší pravděpodobností sem na konci července přidám anketu s několika knihami a nechám vám týden na to, aby jste si odhlasovali knihu, kterou by jste si nejradši přečetli! Potom bude následovat společné čtení, které bude trvat 10 dní. Následně se samozřejmě objeví i recenze na tuto knihu. Warning: kniha bude v angličtině.

Jde se do tohoto projektu nějak přihlásit?
Bohužel ne. Tento projekt je určený pouze pro The Melody of Nightmares. Ale rozhodně přivítam jakýkoliv druh podpory. Tento článek můžete sdílet na facebooku, twitteru, svém blogu... Pokud máte zájem se nějakým způsobem zapojit, můžete napsat guest post ohledně contemporary(žánr, knihy, autoři, série, váš názor/vztah ke contemporary a tak dále) a já ho rozhodně zařadím do projektu. Rozhodně by jsem toho měla obrovskou radost.

O tomto projektu jsem zjistil/a v průběhu a ráda bych si přečetl/a další články, ale nemám čas je hledat. Je nějaký jednoduší způsob jak je najít?
Stačí kliknout na ikonu v menu, která poukazuje na tento projekt, nebo na mini banner v každém článku, který je součástí Summer with Contemporary a v tomto hlavním článku najdete odkazy na všechny články!

Doufám, že vás Summer with Contemporary aspoň trochu oslovilo a budete se sám rádi vracet, aby jste si některý/é z článků přečetli!


Články a recenze, které jsou součástí tohoto projektu

Recenze: Breathe od Abbi Glines
Eye Candy Book Covers #1
RecenzeTo All the Boys I've Loved Before od Jenny Han
RecenzeZakázaná přitažlivost od Kateřina Petrusová
Recenze: This is What Happy Looks Like by Jennifer E. Smith

1 komentář: